Main Menu

Вечірка сливового леквара у Дерцені

Сливовий леквар (Szilvalekvár) – традиційний продукт Закарпаття. Він має бути темний і густий, тянучий такий, що його можна нарізати ножем.

Варять сливовий леквар традиційно на відкритому багатті в казані (бограчі) протягом 8 годин. Не можна залишати цю важливу справу, бо пригорить! Увесь день потрібно помішувати сливи в казані спеціальним пристосуванням.

Будемо варити Леквар від початку і до кінця. Можна приходити подивитись або допомогти.

Протягом дня будемо пекти крумплі з солонинов, пити сливову палинку і закусувати хлібом з лекварьом.

Ще думаємо, чи не зробити пару раз екскурсію по селу Дерцен, з відвідуванням старовинної реформатської церкви, волонтерської церковної пожежної станції, краєзнавчого музею і демонстрацією угорських танців національним колективом “Дьондьош богрейта”.

Дата: 04 вересня 2021 року

Час: 08:15

Місце: Дерцен, кінець вулиці Гедь








Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *